Υποσχέσεις Κ.Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΣΥ την ώρα που έχει σε αναστολή 7.000 υγειονομικούς

Author

Categories

Share

Υποσχέσεις Κ.Μητσοτάκη για ενίσχυση του ΕΣΥ την ώρα που έχει σε αναστολή 7.000 υγειονομικούς

Υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς και αγορά νέων φαρμάκων μοίρασε ο Κ. Μητσοτάκης από το Νοσοκομείο Σωτηρία το οποίο επισκέφθηκε ανήμερα την πρωτοχρονιά. Την ίδια ώρα όμως 7.000 υγειονομικοί έμπειρα στελέχη του ΕΣΥ έκαναν «μαύρες γιορτές» εξαιτίας της εκδικητικής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής: «Θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί. Θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια, κάποιοι πιστεύουν ότι ενδεχομένως η Όμικρον να είναι το τελευταίο κεφάλαιο μέχρι που να γίνει πράγματι ενδημική αυτή ή πανδημία. Όμως η δική μας η δουλειά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν τελειώνει.

Κάναμε μία κίνηση και τα Χριστούγεννα να στηρίξουμε -όπως είχα δεσμευτεί- τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό. Η κρίση ανέδειξε τις μεγάλες δυνάμεις αλλά και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχία της «Επιχείρησης Ελευθερία» και στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στην χώρα. Και συνέχισε με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα μπουν στη μάχη με τον κορωνοϊό και καινούργια φάρμακα ενώ μίλησε και για τα περίφημα μονοκλωνικά (που αποδείχτηκε υπήρχαν από πέρσι αλλά για λίγους): «Και τέλος θα έχουμε πια στη διάθεσή μας πολύ σύντομα και τα καινούργια φάρμακα για τον κορωνοϊό τα οποία θα χορηγούνται τις πρώτες ημέρες από τη στιγμή που κάποιος διαγνωστεί (μετά και από τα μονοκλωνικά -είδα μάλιστα εδώ και την ταμπέλα για το πού χορηγούνται τα μονοκλωνικά στο νοσοκομείο), είναι φάρμακα τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά και κατά της μετάλλαξης Όμικρον. Θα είμαστε από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που θα τα παραλάβει και με βάση τα πρωτόκολλα τα οποία θα καθορίσουν οι ειδικοί θα μπορούμε να τα χορηγήσουμε».

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με δήλωση του απαίτησε την επιστροφή των 7.000 υγειονομικών στις θέσεις τους πριν καταρρεύσει το ΕΣΥ αφού όπως αποδείχτηκε από την περίπτωση του ΓΝ Χαλκίδας οι ίδιοι οι τριπλά εμβολιασμένοι υγειονομικοί κολλούν και μεταδίδουν μεταξύ τους.

Author

Share