Βέλγιο: Πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Author

Categories

Share

Βέλγιο: Πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Μπορεί το Βέλγιο να έζησε την πιο «ζεστή» Πρωτοχρονιά απ’ όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14,3 ° C στο Υκλ στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο, σύμφωνα με το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου, το 2021 οι θερμοκρασίες ήταν πιο χαμηλές από το συνηθισμένο, παρά τις υψηλότερες μετρήσεις της Πρωτοχρονιάς.

Το 2021, η μέση θερμοκρασία του Βελγίου ήταν 10,7 ° C με τη φυσιολογική τιμή να βρίσκεται στους 11 ° C. Ο μήνας Απρίλιος, με μέσο όρο 7,3°C, είναι ο ψυχρότερος που έχει καταγραφεί μεταξύ του 1991-2020. Κατά τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 29,5 ° C, τη χαμηλότερη θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς. Επίσης, δεν καταγράφηκε κανένα κύμα καύσωνα, βάζοντας τέλος σε μια σειρά έξι ετών που σημαδεύτηκαν από το φαινόμενο.

Το έτος που πέρασε χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία: το 2021 είναι το τρίτο πιο υγρό έτος της περιόδου αναφοράς. Νέο ρεκόρ σημειώθηκε τον Ιούλιο με 166,5 χιλιοστά βροχόπτωσης. Συνολικά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταγράφηκαν 410,7 χιλιοστά βροχόπτωσης, που αποτελεί ρεκόρ από το 1833. Η μεγαλύτερη σωρευτική επίδραση μετρήθηκε στις 14 Ιουλίου, μια από τις ημέρες των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα.

Η συνολική διάρκεια ηλιοφάνειας -1589 ώρες και 57 λεπτά- ήταν κοντά στην κανονική τιμή -1603 ώρες και 40 λεπτά- αλλά, επισημαίνεται ότι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος ήταν πιο ηλιόλουστοι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Author

Share