Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 100 νεκρούς καθημερινά»

Author

Categories

Share

Ν.Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 100 νεκρούς καθημερινά»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 80 και 100 νεκρούς καθημερινά τις επόμενες ημέρες».

Μιλώντας στην τηλεόραση PLP TV της Αχαΐας το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως κάθε ισχυρισμό της κυβέρνησης για την πορεία της πανδημίας. Η χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων. Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 100 διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ και 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019, ενώ η ΟΕΝΓΕ έδωσε στοιχεία ότι 800 γιατροί περιμένουν σε λίστες αναμονής να προσληφθούν. Αυτά τα δεδομένα αποτυπώνονται με μια μόνο λέξη: έγκλημα. Ένα έγκλημα που φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Ήδη μέσα στο Δεκέμβρη ξεπεράσαμε 700 απώλειες. Πόσοι συμπολίτες μας έφυγαν εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ; Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει απαντήσεις, ενώ ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του ότι ‘όποιος μπει σε ΜΕΘ έχει περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρει!’ Όταν μετά από δυο χρόνια πανδημίας η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, όταν οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι μέσα στη μάχη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη επιλογή εκ μέρους της ΝΔ να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο».

«Ο κ. Μητσοτάκης περπατάει το τελευταίο μίλι της πανδημίας από τον περασμένο Φλεβάρη. Ένας μόνο λόγος υπάρχει γι’ αυτό -η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος και υπενθύμισε: «Μόλις την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τη δυνατότητα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να έχουν συνταγογράφηση από τους ιδιώτες γιατρούς!».

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών σε έργα του ΕΣΠΑ. Ο, δε, προϋπολογισμός του 2021 έκανε λόγο για 2,5 δισ. ευρώ κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόνο κάτι παραπάνω από 150 εκατ. ευρώ θα απορροφήσει η ελληνική οικονομία».

Όσο για τις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Η αύξηση του βασικού μισθού θα συνεισφέρει και στην κατανάλωση και στα δημόσια έσοδα, και αυτό είναι κάτι που άμεσα πρέπει να γίνει. Ακόμη απαιτείται ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία».

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση ο Ν. Ηλιόπουλος επισήμανε: «Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχουμε στην Ελλάδα την πιο ακριβή τιμή ρεύματος στη χονδρική και αυτό οφείλεται στην κυβέρνηση».

Ηλιόπουλος για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Τέλος, ερωτηθείς για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ επανέλαβε: «Όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε σχολιάσει από σεβασμό τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ και θα συνεχίσουμε να μην κάνουμε καμία παρέμβαση μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Ωστόσο την περασμένη Κυριακή αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι οι δημοσκοπήσεις αρκετές φορές αντί να προσπαθούν να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να την διαμορφώσουν».

Author

Share