Καρκίνος του πνεύμονα: Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Author

Categories

Share

Καρκίνος του πνεύμονα: Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Είναι γνωστό πως ο καρκίνος του πνεύμονα προκύπτει όταν τα ανώμαλα κύτταρα διαιρούνται με ανεξέλεγκτο τρόπο για να σχηματίσουν έναν όγκο στο συγκεκριμένο ζωτικό όργανο.

Ένα από τα κύρια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστεί στον βήχα σας.

Επισημαίνεται ότι ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να αρχίσει σε οποιοδήποτε μέρος των πνευμόνων ή των αεραγωγών και είναι πιο συχνός όσο μεγαλώνετε. Μάλιστα, η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί στον πνεύμονα από άλλα μέρη του σώματος και αυτό ονομάζεται μεταστατικός καρκίνος του πνεύμονα.

Πότε μπορεί να είναι ανησυχητικός ο βήχας

Το Cancer Researck UK, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», αναφέρει πως τα «πιο κοινά» συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να εμφανιστούν στον βήχα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει να έχετε βήχα πολύ συχνά ή να παρατηρηθεί αλλαγή σε έναν βήχα που είχατε για μεγάλο χρονικό διάστημα και υπογραμμίζεται ότι «μπορεί να ακούγεται διαφορετικό ή να είναι επώδυνο όταν βήχετε».

Μπορεί, επίσης, να εμφανίσετε βήχα με φλέγματα με αίμα ή λοιμώξεις στο στήθος που επανέρχονται συνεχώς, ή λοίμωξη στο στήθος που δεν βελτιώνεται. Χαρακτηριστικά, επισημαίνεται: «Ο βήχας είναι, ακόμα, σύμπτωμα του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, εάν έχετε νέο ή επιδεινούμενο βήχα».

Άλλα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έχει περιγράψει ορισμένα λιγότερο κοινά συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, μερικά από τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως να γίνονται πιο κυρτά ή οι άκρες τους να γίνονται μεγαλύτερες. Μερικοί άνθρωποι μπορεί, επίσης, να παρατηρήσουν πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού τους ή επίμονο πόνο στο στήθος ή στον ώμο.

Author

Share