Απίστευτοι: Ο Κ.Μητσοτάκης αντέγραψε αυτό που του είπε ο Γ.Βαρουφάκης να μην κάνει!

Author

Categories

Share

Απίστευτοι: Ο Κ.Μητσοτάκης αντέγραψε αυτό που του είπε ο Γ.Βαρουφάκης να μην κάνει! 

Ιδέα του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη (30/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περί υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε προβλέψει με εκπληκτική ακρίβεια όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη (περί του προστίμου των 100 ευρώ) από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε ομιλία στη Βουλή ακριβώς πριν δύο μήνες, ο επικεφαλής του MέΡΑ 25 είχε, ως υπόθεση εργασίας, προβλέψει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θα έβαζε πρόστιμο αλλά και ότι τα χρήματα θα τα έδινε για την ενίσχυση του ΕΣΥ ώστε να μην υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Ετσι» έλεγε ο Γ.Βαρουφάκης «και την κοινωνία θα διχάσετε και δεν θα αυξήσετε ιδιαίτερα το ποσοστό του εμβολιασμού. Σας καλώ να μην εφαρμόσετε ποτέ κάτι τέτοιο».

Η κυβέρνηση όμως είχε διαφορετικά σχέδια και τελικά υιοθέτησε τα πρότεινε είπε ο Γ.Βαρουφάκης.

Αλήθεια, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σκεφτεί μόνη της ούτε έναν τρόπο για να τιμωρήσει τους ανυπάκουους πολίτες (γιατί τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αποτελούν ξεκάθαρα τιμωρία).

Παράλληλα μας προκαλεί πολλά ερωτήματα το από που σκέφτηκε ο Γ.Βαρουφάκης το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο υιοθέτησε ο Κ.Μητσοτάκης.

 

 

Author

Share