Πιο επιθετική από την «Δέλτα»: Η «μετάλλαξη Μποτσουάνα» που τρέμουν οι επιστήμονες

Author

Categories

Share

Πιο επιθετική από την «Δέλτα»: Η «μετάλλαξη Μποτσουάνα» που τρέμουν οι επιστήμονες

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, ένα νέο στέλεχος που έχει αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί, φαίνεται ότι είναι πιο επιθετική και από τη μετάλλαξη Δέλτα ή αλλιώς ινδική μετάλλαξη.

Οι Βρετανοί υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι η νέα μετάλλαξη θα είναι πιο ανθεκτική απέναντι στα εμβόλια.

Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί 10 κρούσματα της συγκεκριμένης παραλλαγής, σε τρεις χώρες, ωστόσο, το ανησυχητικό είναι ότι η παραλλαγή «κουβαλά» 32 μεταλλάξεις, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ μολυσματική και από τη μετάλλαξη Δέλτα και φέρει περισσότερες τροποποιήσεις στην πρωτεϊνική ακίδα από άλλα στελέχη.

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί από το ανοσοποιητικό σύστημα

Αυτό σημαίνει ότι τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια θα είναι πιο δύσκολο να αποτρέψουν τον ιό να μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα δεν θα μπορεί εύκολα να αναγνωρίσει τον κορωνοϊό.

Ο δρ Τομ Πίκοκ, καθηγητής Ιολογίας του πανεπιστημίου Imperial, χαρακτήρισε τρομακτική τη νέα μετάλλαξη, η οποία φέρει στο εσωτερικό της σειρά παραλλαγών.

Η κωδική ονομασία της μετάλλαξης είναι B.1.1.529, ενώ τρία κρούσματά της έχουν εντοπιστεί στην Μποτσουάνα, έξι στη νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ.

Author

Share