Μυστηριώδη φώτα εμφανίστηκαν στον νυχτερινό ουρανό του Βερολίνου – Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν UFO

Author

Categories

Share

Την ανησυχία στους Βερολινέζους προκάλεσαν, τις τελευταίες ημέρες, μυστηριώδη φώτα στον νυχτερινό ουρανό της πόλης και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για UFO.

Οι κάτοικοι του Βερολίνου ανησύχησαν τις τελευταίες ημέρες καθότι στον νυχτερινό ουρανό της πόλης εμφανίστηκαν μυστηριώδη και πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για UFO.

Σύμφωνα με τη «Morgen Post», οι αναζητήσεις στο Google για «UFO» και «μετεωρίτη» αυξήθηκαν κατακόρυφα με τους περισσότερους να περιγράφουν τα φώτα σαν «σειρά μαργαριταριών».

Ο εκπρόσωπος του CENAP, Χανσγιούργκεν Κέλερ, δήλωσε στην εφημερίδα:

«Οι κλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά. Πολλές γυναίκες και άνδρες ανησυχούν ή εκπλήσσονται από τα φώτα και τη μορφή τους».

Πάντως, η εξήγηση ήταν απλή αφού επρόκειτο για το «Space X» του Έλον Μασκ, το οποίο εκτοξεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ως τμήμα του προγράμματος «Starlink» με σκοπό την παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Έτσι, αυτό που παρατήρησαν οι Βερολινέζοι δεν ήταν τίποτε άλλο από τους δορυφόρους του «Space X», οι οποίοι ζυγίζουν 200 κιλά έκαστος.

Άλλωστε, προειδοποίηση σχετικά με το «Space X» εξέδωσε και το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστήματος (DLR).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «τις τελευταίες ημέρες, οι δορυφόροι Starlink ήταν ορατοί πολύ καλά στη Γερμανία».

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης του «Starlink» με άλλα ουράνια σώματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου στο Χεπενχάιμ.

Author

Share