Άννα Κορακάκη: «Έκανα προπόνηση πλάι σε ποντίκια – Έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ» (βίντεο)

Author

Categories

Share

Για τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας της -ακόμα και πλάι σε ποντίκια- πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016) μίλησε η Άννα Κορακάκη, το βράδυ της Τρίτης (10/12), στην εκπομπή της Ε.Μελέτη.

Η Άννα Κορακάκη μίλησε, το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha, «Μεσάνυχτα», και είπε ότι έκανε προπονήσεις πλάι σε ποντίκια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016).

«Όταν άρχισα, οι συνθήκες στα σκοπευτήρια ήταν πολύ κακές – ακόμα και μετά το Ρίο».

Η ίδια τόνισε ότι θέλει να χρησιμοποιεί την ιστορία της με θετικό πρόσημο, έχοντας ως στόχο να εμπνεύσει πάρα πολλά παιδιά γιατί δείχνει ότι κάποιος μπορεί να τα καταφέρει ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

«Ήταν τέτοιες οι συνθήκες που πολλές φορές δεν μπορούσα να βγάλω την προπόνηση. Δεν με ένοιαζε πώς ήταν, ειλικρινά. Δεν με ένοιαζε! Να στάζουν τα ταβάνια, να παγώνω, να βγαίνουν τα ποντίκια. Δεν με ένοιαζε, αλήθεια. Ήθελα να είμαι εγώ, ο πάγκος μου και ο στόχος μου απέναντι. Δεν με ένοιαζε το γύρω-γύρω, να έπεφταν οι τοίχοι».

Ο χώρος προπόνησης της Άννας Κορακάκη, όπως σημείωσε, ήταν ακατάλληλος και δεν μπορούσε να υποστηρίξει καν σύστημα θέρμανσης.

«Θυμάμαι ότι καίγαμε, καμιά φορά στα βαρέλια -για τα χέρια μου κυρίως για να έχω την αίσθηση του όπλου και της σκανδάλης- χρησιμοποιημένους στόχους και ξύλα. Επειδή, όμως, είχε υγρασία εκεί μέσα και ό,τι καίγαμε, είχε υγρασία, έβγαζε έναν πολύ μαύρο καπνό, γέμιζε όλος ο χώρος γιατί δεν είχε και από πουθενά να φύγει, ανεβαίναμε πάνω διότι ήταν υπόγειο. Ανοίγαμε την πόρτα για να φύγει η κάπνα και έκανε κάνα μισάωρο και μ’ έπιαναν τα αναπνευστικά μου, γιατί είχα θέματα. Ανεβαίναμε στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο, το ανάβαμε για να ζεσταθώ λίγο για να ξανακατέβω και να συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά η αθλήτρια.

Author

Share