Καφές φίλτρου: Για πόσο καιρό διατηρείται και πως θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει

Author

Categories

Share

Καφές φίλτρου: Για πόσο καιρό διατηρείται και πως θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει

Ωστόσο τρόποι για να καταλάβεις πότε έχει χαλάσει.

Αν υπάρχει ένα και μόνο ρόφημα το οποίο δεν μπορούμε με τίποτα να απαρνηθούμε ανεξάρτητα από την εποχή αυτό είναι αναμφίβολα ο καφές.

Την φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο ο καφές φίλτρου είναι ό,τι πιο απολαυστικό μπορείς να επιλέξεις τα πρωινά στο γραφείο ή στο σπίτι.

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν κάθε νοικοκυρά είναι το πότε χαλάει και πόσο καιρό μετά την ημερομηνία λήξης μπορεί να καταναλωθεί.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη διάρκεια ζωής του καφέ μας; Συνέχισε να διαβάζεις και θα μάθεις τα πάντα.

Πόσο καιρό διατηρείται ο καφές φίλτρου

Η ημερομηνία λήξης του καφέ αρχίζει να μετρά από τη στιγμή της συσκευασίας του, η οποία συνήθως είναι μερικές μέρες μετά από την ημερομηνία του καβουρδίσματος.

Οι περισσότερες εταιρίας ορίζουν την ημερομηνία λήξης στο ένα έτος από την ημερομηνία συσκευασίας, ενώ άλλες στα δύο έτη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο αγαπημένος σου καφές φίλτρου συσκευάζεται κάτω από ειδικές συνθήκες και τοποθετείται σε προστατευτικές συσκευασίες, που διατηρούν αναλλοίωτα τα αρώματα αλλά και τη γεύση του όσο καιρό τον αποθηκεύεις στο ντουλάπι.

Ο τρόπος αποθήκευσης είναι ο no1 παράγοντας για την διατήρηση του καφέ. Μια από τις δημοφιλείς μεθόδους συντήρησης είναι η τοποθέτηση του καφέ στο ψυγείο. Καλό θα ήταν ωστόσο να την αποφύγεις μιας και οι εναλλαγές θερμοκρασίας αλλοιώνουν αισθητά τη γεύση του σε συνδυασμό με την υγρασία που βρίσκεται στο ψυγείο.

Πώς θα καταλάβεις ότι ο καφές έχει χαλάσει

Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι ο καφές φίλτρου έχει χαλάσει και πρέπει να πεταχτεί.

Το πρώτο «σύμπτωμα» που θα σε βάλει σε υποψίες είναι το δυσάρεστο άρωμα θα αναδυθεί από την συσκευασία ενώ ο καφές θα έχει χάσει τα αρώματά του με αποτέλεσμα να είναι πλέον ένα άγευστο ρόφημα.

Author

Share