Έξι σημάδια που σας «χτυπούν καμπανάκι» ότι δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε

Author

Categories

Share

Έξι σημάδια που σας «χτυπούν καμπανάκι» ότι δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε

Το νερό είναι πραγματικά το πολυτιμότερο στοιχείο του πλανήτη μας και πολλές φόρες το παραμελούμε. Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη αυτόν. Το σώμα μας έχει εξελιχθεί μέσα από βάθος χρόνων έχοντας προτεραιότητα το νερό.

Θέλει το ανθρωπινό σώμα κατά μέσο όρο τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ήμερα. Αυτό μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για πολλούς. Το σώμα μας όμως μας δείχνει αρκετά σημάδια πως η υγεία μας βρίσκετε σε κίνδυνο όταν δεν τα καταναλώνουμε.

Το ερώτημα είναι… Εμείς πόση σημασία δίνουμε στα σημάδια αυτά. Θεωρό πως δεν δίνουμε επαρκεί σημασία. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνετε για διάφορους λόγους ορισμένοι εκ των οποίων είναι:

  • Το ότι δεν ξέρουμε τι σημαίνουν τα σημάδια αυτά
  • δεν μας ενδιαφέρουν
  • δεν καταλαβαίνουμε την σημαντικότητα τους και το αντίκτυπο που έχουν στην υγεία μας

Νερό και υγεία: Υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης

Όταν είμαστε απασχολημένοι και ξεχνάμε να πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, κινδυνεύουμε να αφυδατωθούμε. Για αυτό το λόγο, πρέπει να το αναγνωρίσουμε πριν μας φέρει άλλα προβλήματα.

Δυσάρεστη αναπνοή

Το νερό βοηθάει στην παραγωγή σάλιου το οποίο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Τα ούρα έχουν σκούρο κίτρινο χρώμα

Μια από τις ξεκάθαρες αν όχι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη του οργανισμού μας. Τα ουρά θα πρέπει να έχουν ένα χρώμα λίγο πιο κίτρινο από το νερό. Όχι τελείως κίτρινα και ιδιαίτερα όχι καφέ. Όταν συμβαίνει αυτό, τα νεφρά μας δουλεύουν υπερβολικά περισσότερο για να αποβάλουν τα απόβλητα.

Συχνά διαλείμματα στο μπάνιο

Εάν δεν πηγαίνετε στην τουαλέτα τουλάχιστον έξι με 8 φορές την ημέρα, τότε είναι πολύ πιθανό να μην πίνετε αρκετό νερό.

Νερό και υγεία: Ξηροστομία

Όταν αισθανόμαστε το στόμα μας στεγνό, πρέπει να πίνουμε νερό! Έχουμε την τάση να αγνοούμε το ξηρό στόμα, μέχρι να νοιώσουμε εντελώς άβολα.

Λαχτάρα για γλυκά

Ο εγκέφαλος μας αντιδράει στη δίψα και την πείνα με παρόμοιο τρόπο, σε βαθμό που δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, συχνά θα μπούμε στον πειρασμό να φάμε ένα σνακ επειδή έχουμε αμφιβολία για το αν διψάμε ή πεινάμε.

Αίσθηση κούρασης

Η χαμηλή ενέργεια και το αίσθημα κόπωσης, είναι άμεσες ενδείξεις αφυδάτωσης. Όταν το σώμα μας χρειάζεται νερό και δεν το λαμβάνει από εμάς το παίρνει από το αίμα μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον μειωμένο όγκο αίματος. Αυτό με την σειρά του προκαλεί μειωμένη κυκλοφορία οξυγόνου. Πράγμα που μας κάνει ληθαργικούς.

Νερό και υγεία: Έξτρα συμπτώματα

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που δείχνουν ότι μπορεί να είμαστε αφυδατωμένοι. Τέτοια παραδείγματα είναι, πονοκέφαλος, μυϊκές κράμπες, πόνος στις αρθρώσεις, παρατεταμένη ασθένεια ή ασθένεια, αύξηση του σωματικού βάρους, ξηρό δέρμα και ρυτίδες, δυσκοιλιότητα, και πολλά άλλα.

Author

Share