Παίρνουν σειρά τα σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα αποφασίζουν οι «ειδικοί» το «λουκέτο»

Author

Categories

Share

Παίρνουν σειρά τα σχολεία: Την επόμενη εβδομάδα αποφασίζουν οι «ειδικοί» το «λουκέτο»

Η Ελλάδα μπαίνει σιγά-σιγά σε ολικό lockdown, καθώς μετά την εστίαση και τα γήπεδα ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες μπαίνουν στο «στόχαστρο» των «ειδικών».

Οι ειδικοί θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα αν θα χτυπήσει το κουδούνι στις 10 Ιανουαρίου. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει παράταση και να γίνει κανονικά το άνοιγμα των σχολείων. Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που θα δείξουν το αν θα υπάρξει ανατροπή στην ημέρα επιστροφής των παιδιών στις αίθουσες.

Σε κάθε περίπτωση, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, την ώρα που από επίσημα χείλη επαναλαμβάνεται η πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε πάντως ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε λίγες ημέρες πριν παρθούν μέτρα για την εστίαση και τον αθλητισμό ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

«Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αν χρειαστούν, ενδεχομένως, διαφορετικές προσαρμογές, αυτές θα γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Την ίδια ώρα, οι «ειδικοί» παρουσιάζονται βέβαιοι πως θα ήταν συνετό να δοθεί μια μικρή παράταση στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ο καθηγητής πνευμονολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιούμης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Θα έπρεπε να προταθεί μια μικρή παράταση των εορταστικών διακοπών στα σχολεία, ίσως της τάξης μιας εβδομάδας, περιμένοντας να δούμε τι θα συμβεί με τη μετάλλαξη Όμικρον».

Στην παρούσα φάση, η μόνη δεδομένη αλλαγή είναι η αναβολή των σχολικών εκδρομών. Αυτή ανακοινώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου και θα ισχύσει μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Author

Share