Ολλανδία: Συγκρούσεις με την αστυνομία – Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του νέου lockdown

Author

Categories

Share

Ολλανδία: Συγκρούσεις με την αστυνομία – Χιλιάδες στους δρόμους εναντίον του νέου lockdown

Ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώνονται αυτή την ώρα στις Ολλανδικές πόλεις καθώς οι Ολλανδοί αρχικά πάγωσαν στο άκουσμα των νέων μέτρων από τα χείλη του πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε και στην συνέχεια βγήκαν στους δρόμους.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε πως οι υγειονομικοί περιορισμοί, που οι Ολλανδοί νόμιζαν ότι θα τέλειωναν για τα καλά, θα επιβληθούν εκ νέου για τρεις εβδομάδες. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ στη Χάγη και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας ξέσπασαν ταραχές και σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας.

Για να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες διαδηλωτές η ολλανδική αστυνομία ανέπτυξε σήμερα το βράδυ ένα θωρακισμένο όχημα εκτόξευσης νερού για να διαλύσει ένα πλήθος  διαδηλωτών στη Χάγη που πετούσαν πέτρες και μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για την νέα επιβολή μερικού lockdown που ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ταυτόχρονα εκατοντάδες  διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Εμείς θυμίζουμε ότι το ολλανδικό lockdown με την επίκληση πάντοτε του αόρατου εχθρού είναι το πρώτο στην δυτική Ευρώπη και μάλιστα σε μια χώρα με το 85% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο…

Author

Share