Ξεκίνησαν να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βουλή

Author

Categories

Share

Ξεκίνησαν να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Βουλή

Ξεκίνησαν να ελέγχονται και στη Βουλή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς μέχρι πρότινος οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που εισέρχονταν καθημερινά στον χώρο δεν ελέγχονταν. 

Μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν τα πρόσφατα επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, που ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα, η Βουλή δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει. Έτσι, από χθες το πρωί ξεκίνησαν κανονικά οι έλεγχοι στην κεντρική είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και σε εκείνην επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Όσοι εισέρχονται στο μέγαρο του Κοινοβουλίου, υπάλληλοι, επισκέπτες, επιστημονικοί συνεργάτες και δημοσιογράφοι, πρέπει να επιδεικνύουν εφεξής πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού και μία ταυτότητα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου.

«Επιλεκτικοί» έλεγχοι

Επίσης, έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού γίνονται και σε όλους όσοι επιβαίνουν στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο πενταώροφο πάρκινγκ της Βουλής. Πάντως, οι έλεγχοι είναι επιλεκτικοί, καθώς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν γίνονται έλεγχοι στα βουλευτικά αυτοκίνητα…

 

Σημειωτέον πως υπάρχουν βουλευτές, αν και λίγοι σε αριθμό, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προβεί σε εμβολιασμό. Επιπροσθέτως, ορισμένοι βουλευτές δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή νόσησαν και το εξάμηνο από τη μόλυνσή τους πρόκειται να παρέλθει εντός των ημερών.

Author

Share