Θωρακίζουν το ΕΣΥ κλείνοντας μονάδες! – Τρομερές καταγγελίες από την ΕΙΝΑΘ – Η κυβέρνηση διαλύει την Υγεία

Author

Categories

Share

Θωρακίζουν το ΕΣΥ κλείνοντας μονάδες! – Τρομερές καταγγελίες από την ΕΙΝΑΘ – Η κυβέρνηση διαλύει την Υγεία

Η κυβέρνηση κλείνει το τμήμα νοσηλείας της Ψυχιατρικής κλινικής Ενηλίκων του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, λόγω μετακίνησης του προσωπικού του σε δομές Covid!

Να λοιπόν πως σκέφτεται η κυβέρνηση την θωράκιση του Ε.Σ.Υ. προ του δύσκολου χειμώνα που προμηνύεται ενώ φαίνεται πόσο “επιτελικά” σκέφτηκαν όταν έβγαζαν χιλιάδες υγειονομικούς σε αναστολή.

Για το γεγονός αυτό διαμαρτυρήθηκαν έντονα η διευθύντρια και το προσωπικό της κλινικής με επιστολή της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας το Σωματείο Εργαζομένων, το Υφυπουργείο ψυχικής υγείας και την 3η ΥΠΕ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή, «πέρυσι την ίδια περίοδο ανεστάλησαν πολλές από τις δραστηριότητες της κλινικής για τον ίδιο ακριβώς λόγο … Θα περιμέναμε λοιπόν από την εμπειρία που αποκομίσαμε όλοι από τα τελευταία δύο χρόνια να είχαν γίνει κινήσεις που δεν θα μας οδηγούσαν στην ίδια ακριβώς δυσλειτουργική κατάσταση».

Την ίδια ώρα οι γιατροί της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Οι γιατροί της ΕΝΙΘ, σε ανακοίνωση τους  καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομή που, με ευθύνη της Κυβέρνησης και των Διοικήσεων, όχι απλά παρέμειναν, αλλά διογκώθηκαν. Το τελευταίο παράδειγμα της μετατροπής του ΓΝΘ Αγ. Παύλου σε μονοθεματικό νοσοκομείο για ασθενείς Covid, αφήνοντας όλη την Ανατολική Θεσσαλονίκη χωρίς νοσοκομείο για όλες τις άλλες παθήσεις, είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της μη λήψης των αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας», επισημαίνουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΘ και καταλήγουν λέγοντας:

«Τις συνθήκες που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και οι εξουθενωμένοι υγειονομικοί. Την επισφαλή λειτουργία των κλινικών και τα επακόλουθα στην υγεία των ασθενών. Πάνω από όλα αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και των Διοικήσεων ΥΠΕ και νοσοκομείων που έχουν αφήσει αθωράκιστο το ΕΣΥ. Τις ευθύνες τους που δεν έκαναν πράξη τα αυτονόητα που ζητούσαν τα σωματεία των υγειονομικών για την ενίσχυση του.

Τους το δηλώνουμε ακόμα μια φορά. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αριθμοί και στατιστική! Να αναλάβουν τώρα τις εγκληματικές τους ευθύνες για τις ζωές που χάνονται. Οι υγειονομικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί έχουμε χρέος στην ζωή».

Μετά και από αυτά είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι πλέον της διαχείρισης της κρίσης. Αν ήθελε να κάνει κάτι αυτό θα ήταν να επαναπροσλάβει τους υγειονομικούς, τους 7.000 ανθρώπους, που ανάλγητα απομάκρυνε από τις δουλειές τους. Αλλά η κυβέρνηση για λόγους εγωισμού επιμένει στο λάθος της θέτοντας την ζωή χιλιάδων ασθενών σε κίνδυνο.

Author

Share