Αυστραλία: Εντοπίστηκε ο πιο κακοποιημένος καρχαρίας του κόσμου (βίντεο)

Author

Categories

Share

Αυστραλία: Εντοπίστηκε ο πιο κακοποιημένος καρχαρίας του κόσμου (βίντεο)

Είναι ένα θέαμα σαν ταινία τρόμου. Ανησυχητικά πλάνα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο που δείχνουν έναν δραματικά τραυματισμένο μεγάλο λευκό καρχαρία. Πολλές βαθιές γρατσουνιές και δαγκώματα καλύπτουν το ψάρι. Οι επιστήμονες λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί καρχαρία σε τόσο κακή κατάσταση.6

Ένας υποβρύχιος κινηματογραφιστής απαθανάτισε ένα μοναδικό φαινόμενο στη νότια Αυστραλία σε μια βιντεοκάμερα. Ο Dean Spraakman δούλευε στα βαθιά νερά των Νήσων Ποσειδώνα, όταν τον πλησίασε ο «αναμφισβήτητα ο πιο κακοποιημένος μεγάλος λευκός καρχαρίας» που καταγράφηκε σε βίντεο.

Μυστηριώδεις πληγές καρχαρία

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε στο YouTube, μπορείτε να δείτε ένα πλάσμα 10 μέτρων να ρέει αργά προς το Spraakman. Καθώς το θηρίο κολυμπά δίπλα από την κάμερα, μπορούν να φανούν δεκάδες γρατζουνιές, ουλές και πληγές κατά μήκος των πτερυγίων, των βραγχίων και του στόματος του σώματος. Τα περισσότερα από τα σημάδια φαίνεται να είναι στα δεξιά του.

Ο Spraakman είπε ότι δεν είχε δει ποτέ έναν μεγάλο λευκό καρχαρία σε τόσο άσχημη κατάσταση, προσθέτοντας, «Είναι ένας όμορφος καρχαρίας που έχει επιβιώσει στις δύσκολες στιγμές». Ανέφερε ότι αν και αρχικά πίστευε ότι το πλάσμα της θάλασσας υπέφερε πολύ, στην πραγματικότητα ήταν εξαιρετικά ειρηνικό.

Απαντώντας σε σχόλια για την ταινία του, ο Spraakman αποκάλυψε ότι η «καλύτερη εικασία» του για την πηγή των πληγών ήταν είτε μια μεγάλη προπέλα βάρκας είτε ένα μεγάλο δίχτυ ψαρέματος όπου συχνά πέφτουν καρχαρίες και άλλα μεγάλα ζώα.

«Ωστόσο, παρατήρησα σε κάποια κοντινά πλάνα ότι οι πληγές αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Αλλες έμοιαζαν παλιές και επουλωμένες και άλλες φρέσκες. Δυστυχώς, αμφιβάλλω αν θα μάθουμε ποτέ με βεβαιότητα τι προκάλεσε αυτούς τους τραυματισμούς», έγραψε ο χειριστής στο YouTube.

Ο εξερευνητής του National Geographic, καθηγητής Γιάννης Παπασταματίου, είπε στην Daily Mail ότι ο καρχαρίας πιθανότατα είχε εμπλακεί σε πολλές μάχες. « Τα θηλυκά τραυματίζονται συχνά σοβαρά λόγω των τελετουργιών ζευγαρώματος, αλλά τα αρσενικά μπορούν επίσης να δαγκωθούν ενώ επιδεικνύουν κυριαρχία μεταξύ των καρχαριών», είπε. Μερικές από τις μοναδικές ουλές γύρω από το πρόσωπο θα μπορούσαν επίσης να προκληθούν από ένα θήραμα καρχαρία, όπως μια φώκια.

Author

Share