Χάρβεϊ Γουάινστιν: Διακανονισμός 25 εκατ. δολαρίων με πάνω από 30 γυναίκες – Ο ίδιος δε θα πληρώσει… μία!

Author

Categories

Share

Ενας διακανονισμός, με 30 και πλέον γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει για σεξουαλική παρενόχληση, θα βάλει τέλος στις περισσότερες μηνύσεις σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, όπως όλα δείχνουν.

Ο άλλοτε κραταιός παραγωγός του Χόλιγουντ-για τον οποίο οι αποκαλύψεις είχαν πυροδοτήσει το κίνημα MeToo- κατέληξε σε διακανονισμό 25 εκατ. δολαρίων με τα θύματά του.

Ομως, ο ίδιος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τίποτα. Η προσωρινή συμφωνία επετεύχθη με πολλές γυναίκες που κατήγγειλαν τον Γουάινστιν, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία και την Ιρλανδία, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο Γουάινστιν δεν θα… πληρώσει μία

Ο διακανονισμός θα πρέπει να εγκριθεί από τα δικαστήρια και από τα εμπλεκόμενα άτομα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ομως, όταν ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, δεν θα πληρώσει ο ίδιος ο Γουάινστιν, αλλά οι ασφαλιστικές εταιρείες που χειρίζονται τη χρεοκοπία της εταιρείας του.

Επιπλέον, χάρη στον διακανονισμό, ο Γουάινστιν δεν θα αναγκαστεί να παραδεχθεί την ενοχή του. Κάτι που έχει προκαλέσει θυμό αλλά και οργή αρκετών γυναικών που εμπλέκονται, αν και τα μέρη που μετείχαν στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι οι νομικές επιλογές των θυμάτων του παραγωγού είναι περιορισμένες.

«Δεν μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς να τον κυνηγήσω. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω», δήλωσε η Κάθριν Κένταλ, η οποία είχε καταγγείλει ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά το 1993.

Δεν τελειώνουν οι μπελάδες του Γουάινστιν

Βέβαια, ο διακανονισμός αυτός, ακόμη κι αν εγκριθεί, δεν σημαίνει ότι θα τερματιστούν οι μπελάδες του Χάρβεϊ Γουάινστιν με τη δικαιοσύνη. Στις 6 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία σε δικαστήριο του Μανχάταν για την ποινική δίωξη εναντίον του.

Μεταξύ άλλων, ο παραγωγός κατηγορείται ότι βίασε μια γυναίκα το 2013, όπως και ότι είχε αναγκάσει την ίδια να του κάνει στοματικό σεξ το 2006. Ο Γουάινστιν έχει απορρίψει οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του για μη συναινετική σεξουαλική επαφή. Επίσης, τον Αύγουστο είχαν απαγγελθεί σε βάρος του δύο κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

 

Ο Γουάινστιν τον Μάιο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ομως, την Τετάρτη η εγγύησή του ανέβηκε από το 1 εκατ. δολάρια στα 5 εκατ. δολάρια, καθώς ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε ότι παραποίησε το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ο Γουάινστιν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με «πι».

Author

Share